Woordje van Klaas

Zo vlak voor de vakantie weten we dat het eerste jaar van 2023 alweer achter de rug is en de tijd doordendert. Hoewel je het met de file-ellende van komende weken niet zult zeggen is Groningen volop in beweging en dat ziet iedereen inmiddels ook aan de verbouwingen bij de Zuidelijke Ringweg. Recentelijk heeft weer een fietstour plaatsgevonden en op 29 september staat de volgende rondleiding gepland. Opgeven kan HIER.

De 30e editie van het Kroton Beachvolleybaltoernooi met maar liefst 35 bedrijventeams was weer een groot succes. Een simpele maar leuke activiteit die inmiddels een vaste kern van bedrijven kent. De volgende sportieve activiteit waar we samen met Campus Groningen aan werken is de Zernike Trail op 15 september. De trail is een run over Zernike, door de gebouwen en op plekken waar anders alleen onderzoekers, medewerkers en studenten komen. Ook dit jaar weer met het nodige vertier en muziek. Je kunt je individueel opgeven, per team of bedrijf. Verdere info vind je HIER.

WEST is betrokken bij gemeentelijke visies op Zernike, Martini Trade Park, Corpus den Hoorn, Hoogkerk en winkelcentra Helpman, Overwinningsplein en Paddepoel. Allemaal gebieden waar de komende jaren het nodige gaat gebeuren en waar het belangrijk is dat het ondernemersgeluid vroegtijdig wordt meegenomen in de plannenmakerij. Meer groen, parkeermogelijkheden, bereikbaarheid en goede wandel en fietsvoorzieningen horen bij duurzame en toekomstbestendige werklocaties in de zogenaamde ”buitenstad” van de gemeente Groningen.

Met ”Groningen Werkt Slim” en ”Groningen stroomt door” wordt gewerkt aan energiezekerheid nu en in de naaste toekomst. Want leveringszekerheid van energie is steeds vaker een serieus thema. Met ondernemers in het gebied wordt gekeken naar hoe zinvol het is om meer te gaan samenwerken bij meer eigen energie opwek, gezamenlijke opslag en net sharing, als ook hoe de elektrificatie van het wagenpark gefaciliteerd kan worden. Veel ondernemers begrijpen de urgentie en willen actie. Onder andere via Barntalks samen met de Hanzehogeschool kunt u de laatste inzichten volgen.

En dat alles doen we inmiddels al een paar maanden zonder officemanager die voor WEST ook de social media en bijeenkomsten organiseert. De vacature tekst vind u HIER. De functie kan op ZZP basis worden ingevuld, maar ook is het heel goed mogelijk dat we met een bedrijf samenwerken die zelf een soortgelijke functie wil afbouwen of juist wil toevoegen. WEST staat open voor samenwerking en een afspraak voor een kop koffie is gauw gemaakt.

Voor nu rest mij je een goede vakantie te wensen en graag zien, horen of spreken we elkaar weer gezond en wel vanaf medio augustus en helpt WEST graag bij het doorbouwen aan een nog sterker ondernemend Groningen.

Met ondernemende groet,
Klaas Holtman

Klaas Holtman

Gerelateerde nieuwsberichten