Verslag informatiebijeenkomst werkzaamheden Zuidelijke Ringweg

Het eindpunt van de wegwerkzaamheden in Groningen komt in zicht, maar voordat de vernieuwde ringweg klaar is, zijn er nog forse ingrepen nodig. In een informatiebijeenkomst die op 20 maart jl. werd georganiseerd door Bedrijvenvereniging WEST, Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid, werd stil gestaan bij wat ons allen nog te wachten staat.

Bert Kramer, woordvoerder van de Aannemer Combinatie Herepoort, gaf een opsomming van alle werkzaamheden die dit jaar en volgend jaar nog moeten worden uitgevoerd. En deze leiden in sommige gevallen tot stremmingen, bijvoorbeeld op het gedeelte Groningen -Hoogkerk, aan het Vrijheidsplein of Julianaplein. Al deze stremmingen zullen duidelijk worden aangekondigd via de website van Groningen Bereikbaar en zijn ook terug te vinden in de bijlage op deze pagina.

“Al deze werkzaamheden zijn nodig om in 2024 een eindsprint te kunnen maken. Die moeten er toe leiden dat we in september grotendeels klaar zijn en het verkeer daarna gebruik kan maken van de nieuwe tunnel en de nieuwe wegen”, aldus Bert Kramer.

Voorzitter Klaas Holtman van Bedrijvenvereniging WEST: “De stad is constant in verbouwing. Gelukkig kun  je nu op sommige gedeeltes al zien hoe mooi het wordt. Ik ben er van overtuigd dat de stad er uiteindelijk echt héel veel beter op wordt. Maar voorlopig moeten we nog even afzien en door de zure appel heen blijven bijten”.

De organisatie Groningen Bereikbaar zal de komende tijd ook extra campagne voeren om mensen bewust te maken van overlast door wegwerkzaamheden. “Check voor je vertrek!”, is de kern van de boodschap die Groningen Bereikbaar zal uitstralen, waarbij mensen worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of in elk geval thuis op te starten, waardoor files kunnen worden vermeden.

Fietsexcursies
Kon je niet aanwezig zijn bij de informatiebijeenkomst en lijkt het je leuk om een toelichting te krijgen op de geplande werkzaamheden aan de hand van een maquette? Meld je dan aan voor 1 van de fietsexcursies die worden georganiseerd voor ondernemers. Je krijgt de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij het grootste wegenproject in Noord- Nederland. Op onderstaande data wordt er een fietsexcursie georganiseerd, aanmelden kan via de link onderaan het programma.
  • Vrijdag 21 april
  • Vrijdag 23 juni
  • Vrijdag 29 september

Het programma zal er ongeveer als volgt uitzien:

14.45 uur:   inloop
15.00 uur:   aanvang programma met toelichting
o.b.v. maquette + presentatie veiligheidsinstructie
15.45 uur:   fietsen naar uitkijkpunten
17.15 uur:   fietsen inleveren + koffie / thee
17.30 uur:   einde
Voor de fietsexcursie kun je je hier aanmelden.
Let op: er zijn per excursie een beperkt aantal plekken beschikbaar

 

Check voor vertrek
Tot slot willen we je nogmaals attenderen op de website www.groningenbereikbaar.nl. Hierop zijn alle actuele en geplande werkzaamheden terug te vinden.

Meer informatie

Voor een volledig overzicht van alle werkzaamheden verwijzen wij je graag naar onderstaande bestanden:

Gerelateerde nieuwsberichten

rz6

24 mei 2024

Werkzaamheden Paterswoldseweg/ Corpus den Hoorn/ Stadspark

In de bijlage  de brieven betref werkzaamheden aan de Paterswoldseweg, Laan van de Vrede en…

fasetabel orz fase 3

23 april 2024

Ring Zuid werkzaamheden; Fase 3 Julianaplein extra rijrichting afgesloten

Fase 3 van Operatie Ring Zuid valt in de meivakantie en duurt anderhalve week: van…

ov

15 maart 2024

Snel en ontspannen vanaf P+R Haren met de bus naar je werk

Vanaf 29 maart kun je rechtstreeks vanaf P+R Haren met de bus naar Corpus den…

rz1

14 maart 2024

Verkeersknelpunten Westelijk Groningen in beeld

De voorbereiding voor besluitvorming over aanpak Westelijke Ring zijn inmiddels opgestart. Onlangs heeft delegatie vanuit…