Bijeenkomst Talent behoud in de regio

Begin maart organiseert WEST in samenwerking met onder andere de Zernike Campus een informatie en interactieve lunchbijeenkomst voor HR Managers, medewerkers, directies en andere geïnteresseerden die zich bezig houden met personele vraagstukken. We staan stil bij de sterk veranderende arbeidsmarkt en verkennen mogelijkheden om hierin samen op te trekken. Meer informatie hierover volgt op korte termijn.

In een competitieve arbeidsmarkt is het aantrekken van de juiste mensen van groot belang. Maar het behouden van deze talenten is net zo belangrijk. Het gaat niet alleen om het aanbieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en salarissen. Maar juist ook om het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen om te groeien en bij te dragen aan de organisatie.

In een schaarse arbeidsmarkt wordt het vinden van talent een steeds grotere opgave. De ene organisatie heeft meer moeite met het vinden van kandidaten dan de andere. Niet verwonderlijk dus dat talenten steeds vaker gevonden willen worden en minder vaak zelf op zoek gaan naar die passende baan.

De tijd dat een vacature plaatsen dé oplossing was om je personeelsbestand kwalitatief en duurzaam ingevuld te krijgen is voorbij. Dat betekent dat organisaties zelf actief de kandidaten moeten benaderen. Zowel in online cv-databases, als op platformen zoals LinkedIn.

Daar komt bij dat kandidaten eerst online kijken op welke wijze de potentiële nieuwe werkgever zich presenteert. Hoe ziet het werkgeversmerk van deze organisatie eruit? Wat vertellen collega’s over het werken bij de organisatie, wat is de cultuur en wat zijn de échte verhalen? En hoe mooi zou het voor de organisatie zijn als een kandidaat zich presenteert niet alleen door middel van ervaring, maar ook door zijn skills, talenten en drijfveren? Immers, het duurzaam kunnen genieten van een medewerker gebeurt dáár waar het voor de nieuwe medewerker mogelijk is zich verder te ontwikkelen. En daarvoor is meer nodig dan alleen werkervaring.

Bron: trendsinhr.nl

Meer informatie

Binnenkort volgt meer informatie over deze lunchbijeenkomst.

Gerelateerde nieuwsberichten