Zomer werkzaamheden Zuidelijke Ringweg

De zomer is begonnen en het werk aan de zuidelijke ringweg gaat gewoon door.  De lijst aan zomerwerkzaamheden is deze keer bijna te lang om op te noemen. Het advies vanuit Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid is dan ook om voor vertrek met de auto te checken waar je wel en niet langs kunt. Bijvoorbeeld op de kaart ‘Wat is dicht’ op de website vaan Aanpak Ring Zuid. Of kies voor het OV of de fiets.

Waarom in de zomer?

In de zomer is er minder verkeer op de weg. Daarom worden veel werkzaamheden waarvoor een wegafsluiting nodig is, juist in de zomer gepland. Zo hebben minder automobilisten er last van en ontstaan er minder snel grote opstoppingen.

In werkzaamheden in hoofdlijnen

Euvelgunnerbrug

Een van de grootste werkzaamheden deze zomer is het vervangen van de hoge Euvelgunnerbrug in de ringweg. Deze brug gaat over het (nieuwe) Winschoterdiep en ligt ten oosten van de Europaweg. De brug moet in zijn geheel worden vervangen. De oostzijde van de zuidelijke ringweg is hiervoor deze zomer langere tijd afgesloten.

A7 West

Het verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten naar de stad heeft het afgelopen half jaar al te maken gehad met wegversmallingen en afsluitingen. We zijn hier bezig met het definitief inrichten van de weg. In de zomer gaan we hiermee verder. Begin september is de herinrichting klaar.

Vrijheidsplein/Ring West

Op dit moment is de verbindingsboog voor verkeer vanaf Julianaplein naar Ring West dicht. We bouwen aan een nieuwe verbindingsboog. Deze gaat op 17 juli weer open. Voordat het zover is, moeten we deze nog aansluiten op de rest van de westelijke ringweg. In de week van 10 tot 17 juli kan daarom ook het verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten niet de westelijke ringweg op.

A28

Vorige zomer hebben we de westzijde van de A28 definitief ingericht. Deze zomer is de oostzijde van de weg aan de beurt. Dat is dus de rijbaan voor het verkeer richting de stad. Tijdelijk zijn er hierdoor minder rijstroken beschikbaar.

Tabel website Aanpak ring Zuid

In de tabel op de website van aanpak ring zuid staat een overzicht van de werkzaamheden in en rond de stad Groningen in de zomer van 2023. Daarnaast kunnen er in de avonden en nachten andere, kortdurende afsluitingen zijn. Als er aanpassingen in de planning zijn, dan wordt deze tabel aangepast.

Kijk voor een overzicht van alle afsluitingen op dit moment op de webpagina ‘Wat is dicht?’. Voor omleidingsroutes kijk op de Slimme Kaart op de website van Groningen Bereikbaar.

Meer informatie

Vrijheidsplein - MartiniPlaza

Gerelateerde nieuwsberichten