Winkelsluitingstijden Gemeente Groningen

Op 18 november heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel om de winkeltijden voor de gemeente Groningen te harmoniseren. Dat betekent dat winkels in de voormalige gemeenten Haren, Ten Boer en Groningen vanaf 1 januari 2021 op dezelfde tijden open mogen gaan.

Kort samengevat zijn dit de nieuwe regels die ingaan op 1 januari 2021:

  • Op maandag tot en met zaterdag hebben alle winkels de mogelijkheid om open te gaan tussen 6.00-22.00
  • Op zon,- en feestdagen (nieuwjaarsdag; eerste en tweede paasdag; Hemelvaartsdag; eerste en tweede pinksterdag; en tweede kerstdag) mogen de winkels van 12.00-22.00 open
  • Op Goede Vrijdag en kerstavond (24 december) mogen de winkels ook open tot 22.00

Uitzonderingen: de winkels moeten gesloten blijven op eerste kerstdag. Op 4 mei moeten ze sluiten om 19.00

Alle informatie kunt u hier teruglezen: https://gemeente.groningen.nl/winkeltijden-in-de-gemeente-groningen

Let op: Coronaregels

De Rijksoverheid heeft vanwege de covid19 situatie op dit moment tijdelijk andere regels voor winkels bepaald, zoals bijvoorbeeld dat alle winkels (behalve levensmiddelenwinkels) moeten sluiten om 20.00. Deze algemene regels gelden in het hele land en vindt u hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/winkeliers

In de gemeente Groningen gelden daarnaast tijdelijk ruimere openingstijden voor supermarkten, drogisterijen, woonwinkels, bouwwinkels en tuincentra op zon- en feestdagen. Zij kunnen op zon- en feestdagen vanaf 10.00 open zijn, als zij daar aanleiding voor zien in verband met de veiligheid en gezondheid van klanten en medewerkers.
Deze tijdelijke verruiming geldt tot en met 31 maart 2021. Dit kan veranderen als de situatie in verband met de coronacrisis daar om vraagt. Let u daarom goed op de website van de Gemeente Groningen.

winkelsluitingstijden