Veiligheidsschouw Hoendiep

Als collectief staan bedrijven sterk tegen overlast, vervuiling en misdaad. Daarom is WEST partner binnen BBOG (Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen) en organiseert zij via hen collectieve surveillance en werken we samen met politie en hackers om (digitale) veiligheid te onderzoeken en te verbeteren. Of het nu gaat om het gevaar op plofkraken of inbraak op digitale systemen; een preventieve aanpak is noodzakelijk.

Regelmatig worden er vanuit de BBOG ook veiligheidsschouwen georganiseerd en op 17 januari jl. vond deze plaats op en rondom het Hoendiep. Samen met de Politie, Beveiligingsbedrijf Cruon, medewerkers van de Stichting Cybersecurity Centrum Noord-Nederland, verenigingsmanagers WEST & Zuidoost en een lokale ondernemer werd gekeken naar o.a.. de verlichting, zwerfafval, openstaande deuren en ramen en (brand) gevaarlijke situaties. Een aantal zaken viel op, waaronder zwerfafval op diverse plekken, her en der een lantaarnpaal die niet goed functioneerde en andere zaken zoals graffiti. Een volledige terugkoppeling vindt plaats naar het bestuur van de Woonboulevard Groningen en daar waar nodig worden individuele ondernemers benaderd.

Veiligheidsschouw op jouw bedrijventerrein?

Lijkt het je ook leuk om een keer aanwezig te zijn bij een schouw, of denk je dat een schouw in jouw gebied zinvol kan zijn, neem dan contact op met Bedrijvenvereniging WEST.

Gerelateerde nieuwsberichten