Van de voorzitter

Groningen maakt zich op voor een actieve zomer, doe je mee?

Het Groninger Museum was een prima plaats voor de ledenvergadering van 7 april jl.. Het museum bestaat dit jaar 150 jaar en directeur Andreas Blühm is enthousiast over de inmiddels opgezette samenwerking met GCC/WEST. Bestuurslid Annelies Wolters ontpopte zich als de Groningse versie van Eva Jinek tijdens haar vraaggesprek met wethouder Carine Bloemhoff. Je leest er meer over in onderstaand verslag.

Tijdens de formele ALV is het jaarverslag (61 sheets in 20 minuten) toegelicht en besproken. Penningmeester Jeroen Dorreboom heeft een toelichting gegeven op de financiële paragraaf. De fondsreserveringen 2024 ter grootte van circa € 1,1 miljoen voor 2024 zijn goedgekeurd. Onder leiding van secretaris Peter Hoekstra zijn Harry Watermulder, Joop Kruit en ondergetekende voor 3 jaar herbenoemd. Echter deze keer wel met een opdracht om ook te zorgen voor continuïteit en te zorgen voor een opvolgingsvoorstel in 1 van de komende vergaderingen. Niet gek want na 15 jaar wordt het tijd dat founding members meer een plek in de luwte krijgen.

Dat betekent dat we komende periode met het bestuur gaan nadenken over een aantal stappen. Enerzijds de breedte van het huidige beleid. Anderzijds meer ledenbijeenkomsten om meer ondernemers te betrekken bij het aandachtsveld van WEST en de organisatie van acties in het eigen gebied meer door ondernemers te laten oppakken. Daarnaast zal gekeken worden of WEST in samenwerking met andere verenigingen meer impact kan bereiken. Een gemeente als Groningen verdient een sterk ondernemersgeluid in samenwerking met diezelfde gemeente.

De komende maanden staan de nodige festiviteiten op stapel. Het landelijke Retail Congres van De Nieuwe Winkelstraat, Trendship, de opening van de Grote Markt, Roze Zaterdag, Groningen Sail, New Energy Forum, Kroton Beach WEST (Volleybal), de nodige ‘West meets…’ bijeenkomsten, Gronings Ontzet, de opening van Proximus (de nieuwe studentenhuisvesting op Zernike) en medio september de Campustrail. En dan vergeet ik vast nog een aantal zaken. Voor jou als ondernemer leuk, een mogelijkheid om met je personeel mee te doen en het biedt op verschillende momenten de mogelijkheid om andere ondernemers te ontmoeten en verder kennis te maken.

Met al deze activiteiten zoekt WEST versterking van haar verenigingsmanagement. De vacature tekst vind je binnenkort op de website.

Goede zaken gewenst en graag tot ziens bij één van komende events.

 

Met zonnige groet,

Klaas Holtman

Gerelateerde nieuwsberichten

whatsapp image 2024 06 25 at 08.11.27

12 juli 2024

Terugblik Bijeenkomst Hoendiep

Op maandagavond 24 juni jl.zijn 30 ondernemers bijeen gekomen voor een informatieve en gezellige BBQ…

west behind the scenes header v3 03

12 april 2024

Algemene Ledenvergadering WEST

Op 16 april 2024 organiseerde WEST haar Algemene Ledenvergadering en stond de ontmoeting met wethouder…

21 maart 2024

Toekomst bedrijventerreinen doe je samen

Van de Voorzitter De tijd dat we moet vechten om het belang van bedrijventerreinen en…

schermafbeelding 2024 02 16 om 08.51.26 (2)

16 februari 2024

Nieuwe lid: WAARBORG Vastgoed

Welkom Waarborg Vastgoed bij bedrijvenvereniging WEST. Guido Halman neemt ons in deze nieuwsbrief namens Waarborg…