Update Upgrade Zernike Campus

Gemeente Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen werken samen aan de verbetering van de verkeerssituatie en uitstraling van de Zernikelaan. Oosterhof Holman is de aannemer die deze upgrade de komende drie jaar uitvoert. Deze zomer worden de afritten van de Ring verbreed en wordt de Zernikelaan en een deel van de Zonnelaan geasfalteerd.

Afsluiting Ring afrit Paddepoel
Van 8 t/m 14 juli 2019 is de afrit van de Ring aan de kant van Paddepoel en het eerste deel van de Zonnelaan afgesloten voor werkverkeer i.v.m. asfalteringswerkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende afrit van de Ring.

Afsluiting Ring afrit Zernike
In de periode van 14 juli t/m 23 augustus 2019 is de afrit van de Ring aan de kant van Zernike afgesloten. Ook de Zernikelaan is in deze periode tot en met het viaduct in twee richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende afrit van de Ring. De opritten naar de ring en de afrit Paddepoel zijn open voor het wegverkeer.

Planning
Kijk voor meer informatie over het project en de planning op www.gemeente.groningen.nl/zernikelaan en voor de bereikbaarheid op campusbereikbaar.nl.