Toekomst bedrijventerreinen doe je samen

Van de Voorzitter

De tijd dat we moet vechten om het belang van bedrijventerreinen en winkelcentra onder de aandacht te brengen is zo goed als voorbij. Inmiddels zijn zowel investeerders, ondernemers als overheden volop bezig om deze werklocaties toekomstbestendig te maken en aan te passen aan de wereld van morgen. 

 

Er zijn grote woningbouwopgaves en inwoners in en om de stad moeten ook in Groningen kunnen werken. De ruimte is schaars en bestaande gebieden transformeren naar gebieden waar je graag wilt verblijven en werken. Deze gebieden zijn aangesloten op de digitale netwerken en thuiswerken naast fysiek ontmoeten is de normaalste zaak van de wereld. Naast zaken als goede bereikbaarheid (het liefst met OV, fiets en deelvervoer -maar zijn die voorzieningen er ook?-), veiligheid en samenwerkend in energiehubs, is klimaatadaptieve inrichting noodzakelijk om een beter verblijf maar ook goede afwatering te organiseren.

 

De tijd van vrijblijvend tegen elkaar aan kletsen is voorbij. Overheden maken serieus geld en menskracht vrij, ondernemers zoeken bestendige verdienmodellen en willen de beste werkgever zijn om talent vast te houden en aan te trekken. 

 

Om deze transities mogelijk te maken is het van belang dat ook ondernemers en ondernemingen zich organiseren en goede relaties opbouwen met de verschillende overheden om de uitdagingen op te pakken.

 

WEST pakt die rol serieus op en voorziet dat er verschillende parkmanagement organisaties of verenigingen van eigenaren per gebied ontstaan. Daarvoor zijn betrokken ondernemers nodig. Herkent u zich in bovenstaande dan nodig ik je graag uit voor kop koffie en praat je graag bij want deze ontwikkelingen spelen op alle gebieden in Groningen en zeker ook op Zernike, Hoogkerk, Westpoort, Hoendiep, Peizerweg, Martini Trade Park en Corpus den Hoorn.

 

Het is uitdagend maar ook leuk om met elkaar te werken aan de toekomst en WEST werkt daar graag aan mee want#alleengajesnellersamenkomjeverder . 

 

Met toekomstbestendige groet,

Klaas Holtman

Gerelateerde nieuwsberichten

rz6

24 mei 2024

Werkzaamheden Paterswoldseweg/ Corpus den Hoorn/ Stadspark

In de bijlage  de brieven betref werkzaamheden aan de Paterswoldseweg, Laan van de Vrede en…

whatsapp image 2024 05 23 at 14.02.00

23 mei 2024

Terugblik: Workshop ChatGPT

Meer dan vijftig ondernemers waren dinsdag aanwezig bij een workshop over de mogelijkheden van ChatGPT….

2 mei 2024

Van de voorzitter

Groningen maakt zich op voor een actieve zomer, doe je mee? Het Groninger Museum was…

parkeren

23 april 2024

NIEUWE PARKEERMAATREGELEN

Bericht vanuit de afdeling Ruimtelijk Beleid en Ontwerp Gemeente Groningen: Betreft nieuwe parkeermaatregelen: De gemeente…