Terugkijken: bijeenkomst ingrijpende werkzaamheden Julianaplein d.d. 2 september j.l.

 

Op 2 september j.l. is het bedrijfsleven in Groningen geïnformeerd over de ingrijpende werkzaamheden aan het Julianaplein in 2022 tijdens een digitale bijeenkomst.

Presentatie en tips

In de bijeenkomst die terug te kijken is, komen verschillende sprekers aan het woord over de impact van de aanleg van een tijdelijk Julianaplein begin volgend jaar. Zo is er een presentatie (zie hiernaast) van Combinatie Herepoort over details van de megaklus. Benieuwd welke maatregelen bestuurder Wim van de Pol (Noorderpoort) en ondernemers Mark Vletter (Voys/Spindle) en Paul Papo (Maripaan Groep) nemen voor de bereikbaarheid komend voorjaar en welke tips ze hebben? Zij komen in het tweede deel van de livestream aan bod.

80.000 auto’s minder

Alle deelnemers aan de bijeenkomst zijn zich terdege bewust dat iedereen de onvermijdelijke verkeersoverlast gaat merken die van, naar of via Groningen rijdt. Ook benadrukken ze dat alle bedrijven, organisaties en instellingen in de stad maatregelen moeten nemen om in die periode fors minder verkeer te laten rijden. De verkeersmodellen laten zien dat er per dag 80.000 auto’s minder op het hele wegennetwerk van Groningen nodig zijn om te zorgen voor voldoende doorstroming.

Laatste nieuws

De werkzaamheden aan Ring Zuid bereiken binnenkort een hoogtepunt. Van 11 februari t/m 9 mei 2022 wordt het Julianaplein in verschillende stukken en fases afgesloten. Neem regelmatig een kijkje op www.groningenbereikbaar.nl/julianaplein voor het laatste nieuws.

Presentaties en infographic

In onderstaande presentatie zijn de details van de werkzaamheden en stremmingen (ook de overige stremmingen) weergegeven. Ook wordt antwoord gegeven op de vragen die zijn gesteld. Hoe in deze periode de files kunnen worden vermeden is terug te vinden in de infographic met tips.

Presentatie werkzaamheden ARZ tm voorjaar 2022

Vragen en antwoorden digitale bedrijvenbijeenkomst

Tips om de file te vermijden

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten