Terugblik training winkeldiefstal preventie

Op maandag 9 oktober vond er in het kader van de Week van de Veiligheid een training Winkeldiefstalpreventie plaats. Deze training werd georganiseerd in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen en werd aangeboden door de Ondernemers Academy, een samenwerking van verschillende bedrijvenverenigingen.

Tijdens de training leerden de deelnemers om signalen van winkeldiefstal te herkennen. Door middel van tips en trucs werden zij bewust gemaakt van de verschillende manieren waarop dieven te werk kunnen gaan. Daarnaast kregen zij praktische informatie over hoe zij preventieve maatregelen kunnen nemen om diefstal te voorkomen.

Een belangrijk onderdeel van de training was de herkenning van verdacht gedrag. De deelnemers leerden om bepaalde signalen te herkennen, zoals zenuwachtig gedrag, het dragen van grote tassen of het vermijden van oogcontact. Door deze signalen tijdig op te merken, kunnen zij potentiële dieven in de gaten houden en indien nodig actie ondernemen.

Naast theoretische kennis, werden er ook verschillende oefeningen gedaan tijdens de training. Zo werden de deelnemers geconfronteerd met verschillende situaties en kregen zij de opdracht om hierop te reageren. Dit zorgde ervoor dat zij de geleerde technieken direct konden toepassen en zichzelf konden trainen in het herkennen van verdacht gedrag.

De training Winkeldiefstalpreventie werd zeer goed gewaardeerd door de deelnemers. Zij vonden de inhoud van de training zeer waardevol en praktisch toepasbaar in hun dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast prezen zij de professionaliteit en deskundigheid van de trainers en de interactieve manier waarop zij de training gaven.

Door het succes van deze training, zal de Ondernemers Academy in de toekomst nog meer trainingen op het gebied van veiligheid aanbieden. Op deze manier willen zij ondernemers helpen om hun bedrijven veiliger te maken en de schade door winkeldiefstal te beperken.

Al met al was de training Winkeldiefstalpreventie een succesvolle en waardevolle bijeenkomst. De deelnemers hebben veel geleerd en zijn nu beter in staat om verdacht gedrag te herkennen en preventieve maatregelen te nemen. De samenwerking tussen de Ondernemers Academy en het Platform Veilig Ondernemen heeft geleid tot een effectieve en professionele training die bijdraagt aan de veiligheid van ondernemers en hun winkels.

whatsapp image 2023 10 25 at 10.25.07

Gerelateerde nieuwsberichten

whatsapp image 2023 11 15 at 16.00.47

15 november 2023

Terugblik: Training AED/ Reanimatie

Op maandag 7 november vond de training AED/ Reanimatie plaats. Deze training werd georganiseerd in…

img 8008

18 oktober 2023

Terugblik Veiligheidsschouw Hoendiep 5 sept.

Als collectief staan bedrijven sterk tegen overlast, vervuiling en misdaad. Daarom is WEST partner binnen…

26 januari 2023

Veiligheidsschouw Hoendiep

Als collectief staan bedrijven sterk tegen overlast, vervuiling en misdaad. Daarom is WEST partner binnen…

12 oktober 2022

Schouw Martini Trade Park

Als collectief staan bedrijven sterk tegen overlast, vervuiling en misdaad. Daarom is WEST partner binnen…