Onveilige situaties en vervuiling doorgeven met via ‘Slim melden’

Onveilige situaties en vervuiling van openbare ruimten en terreinen direct bij de gemeente melden op de website of met de app ‘Slim melden’.

Direct melden

Het is altijd slim om onveilige situaties en vervuiling in de openbare ruimte bij de gemeente te melden. Dat doen we al zo veel mogelijk bij de collectieve surveillance die beveiligingsbedrijf CRUON voor ons op de bedrijventerreinen verzorgt. Maar de auto’s met surveillanten zien niet alles. En vaak is het direct melden van ‘ongerechtigheid’ het meest direct en efficiënt. Dat kan tegenwoordig heel eenvoudig met via Slim Melden van de gemeente Groningen.

Wat gebeurt er met een melding

De site en de app maken gebruik van de oren en ogen van burgers en bedrijven in de gemeente Groningen die ‘ongerechtigheden’ in de openbare ruimte constateren. op de site kun je terstond en ter plekke melden wat er mis is. Op de site en app kun je de locatie op een kaart aangeven. Een foto (liefst met omgeving) is zo gemaakt en met het invullen van enkele eenvoudige gegevens en een klik op ‘knop’ is de melding gedaan. De melding komt centraal binnen; de gemeente regelt verder de acties die moeten worden verricht. Dat betekent registratie van de melding, inschakeling van de uitvoering om het probleem op te lossen, terugkoppeling van wat er met de melding gaat gebeuren en vervolgens wat er is gedaan. Tijdens kantooruren wordt direct actie ondernomen en personen en organisatieonderdelen aan elkaar gekoppeld. Alle meldingen komen terecht in een groot overzicht zodat de gemeente inzicht krijgt in aantallen en soorten van problemen in de openbare ruimte en de locaties. Het overzicht is daarna weer input voor de gemeentelijke organisatie voor de planning en de uitvoering. Ook buiten openingstijden kunnen zaken worden gemeld. Bij spoed bel je altijd de politie 0900 8844.

Website en App 'Slim melden' gemeente Groningen

Bekijk de website ‘Slim Melden’en ontdek hoe u als ondernemer kunt bijdragen aan een schoon en veilig bedrijventerrein.

Voor Apple en Android is tevens de app ‘Slim Melden’ beschikbaar waarmee je vanaf je telefoon direct situaties kunt melden.

Slim melden

Gerelateerde nieuwsberichten

actie hoendiep

18 april 2024

Terugblik: Opruimactie Hoendiep

Ondernemers en jonge asielzoekers ruimen zwerfafval op bij Hoendiep. Met vuilniszak en grijper in de…

whatsapp image 2023 11 15 at 16.00.47

15 november 2023

Terugblik: Training AED/ Reanimatie

Op maandag 7 november vond de training AED/ Reanimatie plaats. Deze training werd georganiseerd in…

whatsapp image 2023 10 25 at 10.25.07

1 november 2023

Terugblik training winkeldiefstal preventie

Op maandag 9 oktober vond er in het kader van de Week van de Veiligheid…

img 8008

18 oktober 2023

Terugblik Veiligheidsschouw Hoendiep 5 sept.

Als collectief staan bedrijven sterk tegen overlast, vervuiling en misdaad. Daarom is WEST partner binnen…