INFORMATIEBIJEENKOMST Ring Zuid 30 januari

Operatie Ring Zuid: Vijf maanden lang ernstige verkeershinder

Vanaf september 2024 kunnen auto’s over de nieuwe zuidelijke ringweg van Groningen rijden. Om dit mogelijk te maken moeten eerst het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging aangesloten worden op de bestaande wegen. Een behoorlijke operatie!

Van vrijdagavond 22 maart tot maandagochtend 2 september zijn daarom verschillende rijrichtingen dicht. Dit levert vijf maanden lang ernstige verkeershinder op. Wanneer automobilisten tijdens deze periode met de auto blijven reizen, loopt het verkeer in de stad volledig vast, met enorme files tot gevolg. In totaal moeten er 80.000 auto’s per dag minder de dag op. Eind 2023 ondertekenden werkgevers uit Noord-Nederland, waaronder de Hanze, daarom een intentieverklaring Met als doel om Groningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden tijdens Operatie Ring Zuid.

Vaststaan of meebewegen?
De Hanze roept daarom iedereen dringend op om op vanaf maart t/m september op een slimme manier naar het werk te reizen. Laat daarom de komende maanden de auto staan. Doe je dat niet? Dan is de kans heel groot dat je in de file beland. Gelukkig is de Hanze goed bereikbaar met de fiets en het reguliere OV. We begrijpen dat de auto laten staan niet voor iedereen een optie is. Een P+R zou een optie zijn. Daar parkeer je gratis en dan kun je bijvoorbeeld met de bus je reis vervolgen. Helemaal niet reizen is soms wel de beste optie. Werk daarom thuis, wanneer dat kan of als het werk dat toe laat.

Mobiliteitsmarkt
Op donderdag 29 februari wordt er een mobiliteitsmarkt georganiseerd voor alle medewerkers. Op deze markt kun je meer informatie vinden over alternatieve vervoersmogelijkheden, deelmobiliteit (deelscooters, carpoolen) of persoonlijk OV advies. Stafbureau Mens en Organisatie is aanwezig om je meer te vertellen over de regelingen die er op de Hanze zijn, zoals de fietsregeling. Je kunt een elektrische fiets of een speedpedelec uitproberen en er valt natuurlijk iets te winnen! Meer informatie over de mobiliteitsmarkt volgt later.

Dinsdag 30 januari geeft Groningen Bereikbaar een presentatie om medewerkers van de Hanze, de RUG en de bedrijven op de Campus bij te praten over Operatie Ring Zuid. Wat houdt deze enorme operatie in en wat betekent dit voor de weggebruiker? Als je hierbij aanwezig wilt zijn, kun je je via deze link aanmelden. De bijeenkomst is van 10:00 – 11:00 uur in de Van DoorenVeste, Auditoriumruimte H2.157. Sluit je liever digitaal aan? Via deze livestream is de bijeenkomst ook te volgen.

AANMELDEN

rz1

Gerelateerde nieuwsberichten