Honderd elektrische deelfietsen extra beschikbaar in Groningen

Op initiatief van Bedrijvenvereniging WEST, Alfa-college, AOC Terra, Hanzehogeschool, Noorderpoort, Rijksuniversiteit Groningen, UMCG en Groningen Bereikbaar, worden extra elektrische deelfietsen ter beschikking gesteld. Dit stimuleert medewerkers, studenten en bezoekers aan de stad Groningen om vaker de auto te laten staan voor hun rit naar Groningen.

Forenzen, studenten en bezoekers aan de stad Groningen kunnen nu gebruik maken van extra elektrische deelfietsen voor hun rit in of naar de stad. Van 8 februari tot en met 15 mei zijn er nog eens honderd elektrische deelfietsen beschikbaar. De opvallende, blauwe e-bikes van Bird staan verspreid over ruim zestig plekken in de stad en zijn bedoeld als alternatief voor de auto tijdens de grootschalige werkzaamheden van Operatie Julianaplein.

Tussen 11 februari en 9 mei krijgt Groningen te maken met Operatie Julianaplein. In die periode wordt het Julianaplein in verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert drie maanden lang ernstige verkeershinder op. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er in die periode elke dag 80.000 minder auto’s op het wegennetwerk in en rond Groningen rijden. Groningen Bereikbaar roept automobilisten daarom op om in die periode zoveel mogelijk thuis te werken, met de fiets, het OV of via een P+R te reizen. Met de elektrische deelfietsen bieden de Groningse onderwijsinstellingen, het UMCG, Bedrijvenvereniging WEST en Groningen Bereikbaar reizigers een alternatief vervoermiddel voor de auto.

Kortingsactie
Reizigers kunnen tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de deelfietsen. Van 8 tot 20 februari betalen gebruikers enkel het verbruik per minuut ( EUR 0,15 p/m) en vervallen de opstartkosten van EUR 1,- per rit. Tussen 20 februari en 15 mei ontvangen gebruikers vijftig procent korting op het opstarttarief.

Hoe werkt het?

De fietsen kunnen op ruim zestig plekken in de stad in gebruik genomen worden, zoals op de P+R-terreinen rondom de stad, bij verschillende onderwijslocaties, het UMCG en in het centrum. De e-bikes kunnen met een smartphone worden ontgrendeld. Meer informatie over het gebruik van de fietsen is te vinden op www.operatiejulianaplein.nl/deelfiets

Gerelateerde nieuwsberichten

ov

15 maart 2024

Snel en ontspannen vanaf P+R Haren met de bus naar je werk

Vanaf 29 maart kun je rechtstreeks vanaf P+R Haren met de bus naar Corpus den…

rz1

14 maart 2024

Verkeersknelpunten Westelijk Groningen in beeld

De voorbereiding voor besluitvorming over aanpak Westelijke Ring zijn inmiddels opgestart. Onlangs heeft delegatie vanuit…

rz1

19 januari 2024

INFORMATIEBIJEENKOMST Ring Zuid 30 januari

Operatie Ring Zuid: Vijf maanden lang ernstige verkeershinder Vanaf september 2024 kunnen auto’s over de…

6 december 2023

Van de voorzitter: minder bereikbaar en toch gastvrij

Op woensdag 29 november jl. hebben een groot aantal organisaties en bedrijven de samenwerking herbevestigd…