Groningen doet het Zero

In de binnenstad van Groningen wordt vanaf 1 april 2025 een zero-emissiezone ingevoerd. Deze zone heeft dezelfde omtrek als het venstertijdengebied en geldt binnen de Diepenring, Westerhaven en de Sledemennerbuurt. In de zero-emissiezone mogen alleen bedrijfs- en vrachtauto’s komen die uitstootvrij zijn. Dit doen we om de uitstoot van schadelijke broeikassen te verminderen en om de luchtkwaliteit in de binnenstad te verbeteren. Zo zorgen we samen voor een aantrekkelijke en gezonde binnenstad, waar het prettig wonen en ondernemen is.

Om u voor te bereiden om de invoering van de zero-emissiezone, kunt u de volgende stappen doorlopen:

  • Kijk of uw bedrijf te maken krijgt met de zero-emisisezone. Komt u regelmatig in de binnenstad van Groningen met een bedrijfs- of vrachtauto? Ligt uw bedrijf in de zero-emissiezone? Of voert u regelmatig (onderhouds)werkzaamheden uit in de zero-emissiezone? Dan krijgt u te maken met de invoering van de zero-emissiezone.
  • Bekijk wat voor uw bedrijf de beste optie is. Wilt u in 2025 de zero-emissiezone nog in kunnen rijden met uw bedrijfs- of vrachtauto? Dan zijn er verschillende opties. Daarbij valt te denken aan: 1. Overstappen naar een uitstootvrij voertuig. 2. Krachten bundelen met andere ondernemers en een elektrische vrachtfiets of bestelbus delen. 3. Een cityhub gebruiken voor het vervoer van uw goederen.
  • Maak de overstap Overstappen naar een uitstootvrij voertuig kost tijd. Daarom is het belangrijk om op tijd te bedenken welke voertuigen u wilt gebruiken en of er veranderingen nodig zijn in de manier waarop u uw bedrijf runt. Heeft u hulp nodig bij het maken van de overstap of heeft u vragen over de invoering van de zero-emissiezone en wat dit voor u betekent? Neem dan gerust contact met ons op via stadslogistiek@groningen.nl.

Met het oog op de invoering van de emissievrije zone in de stad Groningen heeft de gemeente bijgevoegde folder samengesteld. Daarnaast is waardevolle informatie gebundeld op gemeente.groningen.nl/zero-emissiezone.

Zero Emissiefolder gemeente Groningen

Klik hier voor de folder Zero Emmissie Folder FINAL[67]

schermafbeelding 2023 11 15 om 14.17.14

Gerelateerde nieuwsberichten

whatsapp image 2024 05 23 at 14.02.00

23 mei 2024

Terugblik: Workshop ChatGPT

Meer dan vijftig ondernemers waren dinsdag aanwezig bij een workshop over de mogelijkheden van ChatGPT….

24 april 2024

Stappenplan: Een huurpand verduurzamen doe je samen

Groningen Werkt Slim heeft een Stappenplan voor huurders en verhuurders om samen aan de slag…

21 maart 2024

Toekomst bedrijventerreinen doe je samen

Van de Voorzitter De tijd dat we moet vechten om het belang van bedrijventerreinen en…

13 maart 2024

Gebiedsbijeenkomst Corpus den Hoorn 26mrt

Op Corpus den Hoorn wordt gewerkt aan toekomstbestendig ondernemen. Energie is daarbij een belangrijke factor….