Gratis Warmtescan van Bedrijfspanden

 

Adviseur Pieter van Haaren van Groningen Werkt Slim is deze winter druk met het bezoeken van ondernemers om een gratis warmtescan van het bedrijfspand te maken. “Een warmtescan geeft aan waar warmte uit uw bedrijfspand verloren gaat en waar het zinvol is om bijvoorbeeld extra isolatie aan te brengen of andere maatregelen te nemen”, aldus Van Haaren.

Om de warmtelekken op te zoeken, gebruikt de adviseur een speciale infrarood warmtecamera. Hiermee kun je de verschillen in temperatuur opsporen en direct zien waar warmte verloren gaat. Zo wordt ook inzichtelijk waar (extra) isolatie aan te raden is. Van Haaren wijst als voorbeeld op muren, ramen, het dak, de kiertjes, maar ook op installaties die mogelijk warmte lekken. “Allemaal plekken waar ongemerkt en ongezien warmte kan ontsnappen.” Door die plekken aan te pakken, snijdt het mes aan twee kanten. Het is duurzamer en het is goedkoper, want alle warmte die nu verloren gaat, moet ook opgewekt worden. “Daarnaast is het ook aangenamer en gezonder: gebrekkige isolatie kan leiden tot vocht- en schimmelvorming op muren en tot houtrot in vloeren en daken. Vocht kan ook voor kortsluiting zorgen of voor kromtrekken van houten vloeren.”

De adviseur van Groningen Werkt Slim gaat juist in de winter met de warmtecamera op pad, omdat de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten dan het grootst zijn en lekken dus het beste op te sporen.

Veel energie ontsnapt ongemerkt

Maak nu ook gebruik van deze gratis service en neem contact op met Groningen Werkt Slim:

 

Meer weten over duurzaam ondernemen? Kijk dan op www.groningenwerktslim.com

Gerelateerde nieuwsberichten