Gebiedsbijeenkomst Corpus den Hoorn 26mrt

Op Corpus den Hoorn wordt gewerkt aan toekomstbestendig ondernemen. Energie is daarbij een belangrijke factor. Ondernemers hebben ongetwijfeld via de pers vernomen dat Enexis voor Groningen een zogenaamde ‘code rood’ heeft afgekondigd. Over deze recente ontwikkeling en mogelijke oplossingen zal WEST geïnteresseerde ondernemers op Corpus den Hoorn bijpraten  tijdens de bijeenkomst die op 26 maart 2024 wordt georganiseerd om 16.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur) in het Flonk Hotel Groningen Zuid, Laan Corpus den Hoorn 300.

Eerder werd met input van vele ondernemers in Q4 van 2023 de gebiedsvisie Corpus den Hoorn door de gemeenteraad vastgesteld. Deze gebiedsvisie is onder meer te vinden op de website van WEST (lees verder) en wordt nu vertaald naar een uitwerkingsagenda.

Onderdeel van dit plan is een onderzoek naar maximale energieopwekking en optimalisering van het energienet, zodat de gewenste en toenemende elektrificatie ook op Corpus den Hoorn gefaciliteerd kan worden. Met het project ‘Groningen stroomt door’ wil de Gemeente Groningen, Bedrijvenvereniging WEST en Enexis verkennen welke mogelijkheden er zijn om collectieve voorzieningen op Corpus den Hoorn op te starten. Vanuit SWECO respectievelijk de Hanzehogeschool wordt ondersteuning geboden bij de inventarisatie en vastlegging van de data. De partners willen samen met ondernemers werken aan een toekomstbestendig bedrijvenpark op Corpus den Hoorn met een efficiënt, duurzaam en zo mogelijk onafhankelijk energiesysteem.

WEST zal samen met de gemeente Groningen de interesse bij ondernemers polsen voor deelname aan een energietafel Corpus den Hoorn om kennis uit te wisselen, gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van duurzame energieopwekking, slimme opslagoplossingen en andere innovatieve energie-oplossingen.

Geïnteresseerde ondernemers op Corpus den Hoorn kunnen zich aanmelden via de button aan de rechterzijde van deze pagina.

Aanmelden en informatie

U kunt zich HIER aanmelden

Bekijk HIER de volledige uitnodiging

Gerelateerde nieuwsberichten

foto kraneburg coa

14 juni 2024

Noodopvang COA op Kranenburg

Ondernemers aan de westkant van Groningen zijn teleurgesteld over de wijze waarop zij zijn geïnformeerd…

nbg image787628693

6 juni 2024

Werkzaamheden asfalt Hoendiep

Op donderdagavond 20 juni 2024 wordt er om 19.00 uur gestart  met wegwerkzaamheden bij u…

rz6

24 mei 2024

Werkzaamheden Paterswoldseweg/ Corpus den Hoorn/ Stadspark

In de bijlage  de brieven betref werkzaamheden aan de Paterswoldseweg, Laan van de Vrede en…

24 april 2024

Stappenplan: Een huurpand verduurzamen doe je samen

Groningen Werkt Slim heeft een Stappenplan voor huurders en verhuurders om samen aan de slag…