Symposium vitale binnensteden en dorpskernen

HOE HOUDEN WE DE GRONINGER BINNENSTEDEN EN DORPSCENTRA VITAAL?

Het goed en collectief functioneren van de sectoren Retail, Horeca, Cultuur, Gastvrijheid en Vastgoed is van groot belang voor de vitaliteit van onze hele Groningse samenleving. De  samenwerkende partijen in de provincie Groningen, met oog voor de toekomstige  meerwaarde van de Groninger binnensteden, dorpen en buitengebieden, nodigen je daarom uit om in gesprek te
gaan over uitdagingen en mogelijke oplossingen. Want de uitdagingen zijn groot. Door grote ontwikkelingen in economie en maatschappij verandert de functie van de centrum- en dorpsgebieden. Naast de traditionele functie als aankoopgebied is het centrum voor de consument ook steeds belangrijker als plek om andere mensen te ontmoeten, al dan niet op een gezellig terrasje.
De sociale meerwaarde binnen een centrumgebied krijgt een sterkere rol en vormt een belangrijk onderscheidend aspect ten opzichte van online verkoop. Een aantrekkelijke binnenstad of  dorpscentrum is van groot maatschappelijk belang voor de leefbaarheid. Provincie, gemeenten, cultuur, gastvrijheid, horeca-, retail- en vastgoedondernemers moeten de handen ineenslaan om de Groninger centrumgebieden te versterken.

Het vraagstuk is groot en urgent. Wat kunnen diverse partijen bijdragen aan een gezonde toekomst van onze steden en dorpen? Met een groot aantal partijen/ ondernemers uit de provincie, maar ook met landelijke organisaties als de Retailagenda en INretail gaan we daarover in gesprek. Praat je mee?

Gelukkig ben je in Groningen!
Pak die kans en ga samen met ons op 23 januari a.s. op zoek naar collectieve ideeën. Meld je aan via de link aan de rechterzijde van deze pagina of bekijk de uitnodiging via deze link.


Date

23 januari 2024

Time

19:00 - 21:00

Location

De Klinker
Winschoten