Fietstocht Bekijk de Zuidelijke Ringweg eens van een andere kant

Stap op de fiets en kijk met eigen ogen hoe de ombouw van de Ring vordert. Na een bezoek aan de maquette stap je onder begeleiding van een gids op de fiets en wordt je onderweg bij een aantal uitkijkpunten bijgepraat over het verloop van de werkzaamheden. Een bijzonder informatieve fietstour met een kijkje achter de schermen.

Locatie:
Paviljoen Ring Zuid is het bezoekers- en informatiecentrum aan de Muntinglaan 2 in Groningen.
Het informatiecentrum is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur.

Excursie:
Programma:
14.30-15.00 uur –  inloop en ontvangst met koffie en thee, rondkijken in de expositieruimte
15.00 uur  –   algemene presentatie + uitleg bij de maquette door een Paviljoenvoorlichter
15.45-17.00 uur  – vertrek fietsexcursie
17.15  uur   – afsluiting in het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid

Het totale programma duurt ca. 2,5 uur. Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden.

In het informatiecentrum (Paviljoen Ring Zuid) staat een maquette, deze geeft een mooi overzicht van het project. Hier wordt ook de presentatie verzorgd (duur ca. 1 uur).Naast het informatiecentrum is een uitkijktoren met zicht op het toekomstige Julianaplein. Tevens is er een uitkijkpunt bij de verdiepte ligging ter hoogte van de Hereweg (het Geheugenbalkon). Tijdens de fietsexcursie (duur ca. anderhalf uur) komt u hierlangs en kunt u deze ook beklimmen.

Wij begrijpen dat een bezoek aan de bouwplaatsen interessant is. Om de collega’s op de bouwplaatsen niet voor de voeten te lopen en onveilige situaties te voorkomen zijn bezoeken aan de bouwplaatsen niet mogelijk.

Toegankelijkheid:
Het informatiecentrum is middels een oprit toegankelijk voor mensen in een rolstoel, rollator of scootmobiel. Ook is er een mindervaliden-toilet aanwezig.

Leenfietsen:
Wanneer het niet mogelijk is om op de fiets te komen dan zijn er een aantal leenfietsen beschikbaar.

Werkzaamheden en geluidsoverlast:
Houd er rekening mee dat het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid naast de ringweg is gelegen, dat betekent dat geluidsoverlast door werkzaamheden geen uitzondering is en dit voor hinder tijdens een presentatie kan zorgen. Er wordt geen gebruik gemaakt van geluidsapparatuur (microfoon, geluidsboxen).

 


Date

26 juni 2024

Time

14:30 - 17:15