Doe mee aan de eerste CIRCO Track maakindustrie in Groningen

Doe mee aan de eerste CIRCO Track maakindustrie in Groningen. Tijdens het 3-daagse CIRCO-trainingsprogramma word je, samen met 10 collega-bedrijven uit de sector, doorervaren trainers meegenomen in de wereld van circulaire ontwerpprincipes en businessmodellen. Je gaat direct concreet aan de slag met je eigen producten en diensten en leert bijvoorbeeld waar verspilling van waardevolle materialen en producten zit, en hoe je die omzet naar circulaire businesskansen. Je loopt met een nieuwe circulaire propositie, die economische en ecologische waarde oplevert voor jouw bedrijf en je klanten, de deur uit, inclusief een stappenplan voor implementatie. Zo kan je de volgende dag meteen aan de slag!

Wat levert het jou op?
Circulair ondernemen bied je als bedrijf kansen! Kostenbesparing, onderscheidend vermogen, verbetering van de concurrentiepositie en een beter imago. De wereld verandert in rap tempo en de circulaire transitie is één van ontwikkelingen waar je als ondernemer al mee geconfronteerd wordt of zal worden. Neem bijvoorbeeld de hoge grondstofprijzen, de leveringszekerheid van grondstoffen, veranderende wet- en regelgeving en de hogere duurzaamheidseisen van consumenten. Allen zorgen ze ervoor dat je als bedrijf niet meer om circulair werken heen kan om je bestaansrecht te behouden.

Voor wie?
Ondernemers uit Groningen in de Maakindustrie. Het deelnemende team van ieder bedrijf bestaat bij voorkeur uit het volgende duo; een designer/ingenieur/productmanager en een commerciële collega die de markt, klanten en stakeholders kent. Juist in de wisselwerking tussen deze twee disciplines zit veel toevoegde waarde gedurende het trainingsprogramma. Samen met toeleveranciers en/of klanten deelnemen aan de track en circulaire kansen ontdekken is ook een waardevolle mogelijkheid. De track is dus ook een uitgelezen kans om te werken aan de volgende stap binnen je klantrelatie!

Datum en locatie
Dag 1: dinsdag 4 april
Dag 2: dinsdag 11 april
Dag 3: dinsdag 25 april

De locatie: My Office Winschoterdiep 50 Groningen

Investering
De driedaagse CIRCO Track kost per bedrijf € 1.000,- exclusief btw. Per bedrijf kunnen twee deelnemers meedoen. De Gemeente Groningen en Bedrijvenvereniging WEST stellen een voucher beschikbaar waardoor je als bedrijf 500 euro korting krijgt. Deelname aan de track kost je dan dus maar € 500,-!

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op met Erwin Mulder: erwin@bedrijvenverenigingwest.nl

DOUWE JAN BOERSMA – OPNIEUW! BUITENPOST

Douwe Jan Boersma heeft de CIRCO Track Maakindustrie gevolgd vanuit zijn bedrijf OPNIEUW! in Buitenpost. OPNIEUW! is twee jaar geleden door Douwe Jan opgericht en is bij CIRCO terechtgekomen door zijn Vereniging Circulair Friesland. Daardoor is OPNIEUW! is verbinding gezet met de mogelijkheid om meer circulaire kennis op te doen. In deze video vertelt Douwe Jan wat CIRCO hem en OPNIEUW! heeft opgeleverd.

Ervaringen met CIRCO tracks – Vereniging Circulair Friesland

Gerelateerde nieuwsberichten