Deuren dicht! Welkom, wij zijn open

Inretail, de brancheorganisatie van winkeliers, roept alle winkels op om hun deuren dicht te doen om energie te besparen. Met open deuren verbruiken winkels met airco in de zomer meer energie. Hetzelfde geldt in de winter voor winkels met verwarming. In 2020 is Groningen Werkt Slim gestart met onze Deur Dicht campagne. Winkeliers en ondernemers in gemeenten van de Provincie Groningen kunnen gratis een actiepakket ‘Deur Dicht’ bestellen.

Uit onderzoeken blijkt dat met een ‘dichte deur’ het energiegebruik van winkels tot wel 40% kan dalen. Een aanzienlijke energie- en kostenbesparing! Daarnaast zorgt een dichte deur voor een prettiger werkklimaat voor medewerkers en een aangename warmte in de winter. Maakt u zich zorgen over de ventilatie? Wij kunnen u hierin gratis adviseren en informeren. Ook kunt u kijken op de site van het RIVM om de richtlijnen te zien.

In verschillende steden in het land is al bewezen dat vergelijkbare acties geen enkel negatief effect op de omzet heeft. Sterker nog, klanten waarderen juist de duurzame mentaliteit.

Een win-win situatie dus!

De actie

Bent u winkelier of ondernemer in een gemeente van de provincie Groningen? En staan de (winkel)deuren nu vaak onnodig open? Bestel dan nu gratis uw eigen ‘Open/Dicht’-bordje. Op dit bordje staat aan de ene kant ‘Natuurlijk zijn wij OPEN. De deur is alleen dicht om energie te besparen’. Aan de andere kant staat ‘De deur is DICHT. Nu niet om energie te besparen maar omdat we gesloten zijn’. Hang dit gratis bordje met meegeleverd bevestigingsmateriaal aan de deur. Zo laat u uw klanten en leveranciers zien dat u een milieubewuste ondernemer bent. Groningen Werkt Slim zorgt voor gratis informatiemateriaal en een online banner die u voor uw eigen PR op uw website of social media kunt plaatsen.

Meer informatie en aanvragen gratis actiepakket

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

24 april 2024

Stappenplan: Een huurpand verduurzamen doe je samen

Groningen Werkt Slim heeft een Stappenplan voor huurders en verhuurders om samen aan de slag…

13 maart 2024

Gebiedsbijeenkomst Corpus den Hoorn 26mrt

Op Corpus den Hoorn wordt gewerkt aan toekomstbestendig ondernemen. Energie is daarbij een belangrijke factor….

circulair 1

1 maart 2024

Kijkje in de Circulaire Ketens

Groningen wil in 2050 volledig circulair zijn; taskforce opgericht Groningers gooien gemiddeld 33 kg aan…

groen genieten trofee low res (c) brenda van de wal

15 februari 2024

Groen Genieten Label naar WEST ondernemer Leonardo Hotel

Bart Olinga, mocht namens het Leonardo Hotel in Groningen het het Groen Genieten-label in ontvangst…