Cosis zoekt ondernemers

Cosis biedt hulp aan mensen met een psychische of verstandelijke beperking, dat doen zij onder andere via ondersteuning bij Werken Leren en Dagbesteding (WDL). Afgelopen jaren heeft Cosis in een behandelsetting gewerkt met jongeren met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek.

Rob Wilmink en Marijn Nienhuis van Team WDL Campinglaan van Cosis zijn op zoek naar ondernemers die hun jongeren willen helpen hun doelen te verwezenlijken.

‘Wij zagen dat het voor veel van deze jongeren erg lastig is om aan bepaalde verwachtingen en normen te voldoen. Het volgen van een opleiding waarbij  je vijf dagen in de week naar school moet is voor deze een hele opgave, net zoals meerdere keren per week  naar werk of dagbesteding gaan. De ervaring leert dat als een jongere hierdoor thuis komt te zitten de stap naar werk of school steeds groter wordt.

Met deze ervaringen zijn we op het idee gekomen om een nieuwe WDL locatie op te starten die jongeren een laagdrempelige manier, zonder werk of prestatiedruk de mogelijkheid biedt om te werken aan persoonlijke doelen. Centraal staat dan ook: wat heb jij nodig om je doelen te verwezenlijken? Samen met de jongere gaan we ontdekken: wil jij of zij leren en weer terug naar school, of is een werk/dagbestedingsplek passende? Op dit moment bieden wij een vaste dag structuur en activiteiten in de vorm van sleutelen aan fietsen en houtbewerking. Maar we willen meer…… en daar hebben wij uw hulp bij nodig.

Wij zijn op zoek naar ondernemers bij ons in de buurt die ons willen en kunnen helpen aan werkplekken voor onze jongeren. Het gaat om activiteiten zonder verwachtingspatroon waar zij vaardigheden kunnen leren die hen op weg helpt hun doel te bereiken. Denk daarbij aan onderhoud aan terrein, opruimen klussen in een magazijn en soort gelijke activiteiten.
Onze jongeren zijn tussen de 13 en 23 jaar en moeten (door ons) gecoached worden bij het op  tijd aanwezig zijn  en/of het uitvoeren van taken. Het zou erg mooi zijn als deze jongeren kunnen ervaren hoe het is om in een echte werkomgeving activiteiten te verrichten en hun op die manier hun toekomst droom te verkennen. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat ze de kans krijgen om succeservaringen op te doen in hun eigen tempo. Wij zijn erg gemotiveerd om deze jongeren verder te helpen in het leven. Bent u net zo enthousiast als wij en heeft u misschien passende klussen voor deze jongeren?’

Neem dan contact op met één van ons en hopelijk kunnen we iets  voor elkaar betekenen:

Marijn Nienhuis
m.nienhuis@cosis.nu
Tel.: 0683182296

Rob Wilmink
r.wilmink@cosis.nu
Tel.: 0683188561

Trea Renkema
t.renkema@cosis.nu
Tel.: 0623451443